събота, 20 август 2011 г.

мѝсли за себе си...


 
Мѝсли за себе си –
отминаващият
е излишен.
Разстояние до другите
не съществува,
защото и те
не съществуват.
 
Разстояние не съществува,
защото в разстоянието
не съществува нищо.

6 коментара:

  1. Трябва да е е добро, Над, защото тука „прецеждам“ всеки стих, много отпадат и публикувам само „оцелелите“ - и Бог да ми е на помощ ако не са добри. А Той винаги ми е на помощ:)

    Тук публикувам само неща, които са оглеждани отвсякъде и случайни фоерверки на чувство или език не може да има. Все пак перфекция в литературата има и аз съм длъжен да се придържам към нея, от уважение към изкуството. А виждам, че и ти вече го правиш:)))
    Поздрави,Над!

    ОтговорИзтриване
  2. да, Рос! виждам, че го правиш, но и можеш, знаеш как. и аз се заех със същото..., но при мен селекцията е по-трудна, трябва да разчитам на собствените си критерии и интуиция...и минимални познания. едва ли предполагаш, но в този избор (подбор) в много голяма степен си ми помогнал (помагаш) и ти! за което винаги ще съм ти благодарна!!!

    поздрави :)

    ОтговорИзтриване
  3. разбира се, че ще разчиташ на собствените си критерии, че на кои други!? критериите ти вече са избистрени и притежават нужното интелектуално самочувствие, за да са мерило на нещата.

    заеби тези благодарности, момиче! не ми трябват благодарности, а желязна поезия, Stefano:)))

    ОтговорИзтриване
  4. да, разбира се! това обаче е само при (за) подбора, защото е различно когато например искаш да вземеш книги от високите рафтове на библиотека с подскоци...и различно когато достигнеш до тях със стълба. или нещо подобно на усещане за петък вечер, а всъщност е едва четвъртък сутрин.
    :) знам, надявам се, че улавяш какво ти казвам, ако не..., то имам още какво да избистрям :)))

    за желязото ми трябва чук! :)...и няма как да не ти благодаря, Рос :)

    ОтговорИзтриване
  5. това за стълбата и подскоците се отнася за мен, ти твоята си я намерил и знаеш как да се качваш по нея. вярно, че колкото по голяма става библиотеката, толкова по-голяма стълба трябва...и все пак, веднъж качиш ли се...после е по-лесно.
    аз все още търся...

    ОтговорИзтриване